Skip navigation MENU

Zahara de la Sierra

Het witte dorp van Zahara de la Sierra is een van de mooiste plekken van de provincie Cadiz. Als je op de naar Zahara rijdt zie je een kasteel gebouwd op een rotsachtige bergtop. Eronder zijn de witgekalkte huizen van Zahara de la Sierra ,die reiken tot aan een kunstmatig meertje.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Het meertje is nog relatief nieuw, maar het is heel populair bij toeristen. Je kunt zo heerlijk watersporten en zwemmen in Zahara de la Sierra.

Zahara de la sierra

 

Geschiedenis van Zahara de la Sierra

Zahara dateert uit de Moorse tijd. De bewoners leefden voortdurend in gevaar toen moslims en christenen erom vochten. In 1407 hadden de christenen de overhand, dankzij de verovering van Don Fernando. In de 18e eeuw bouwde de hertog van Arcos een grote woning in Zahara en daardoor verwierf het grote bekendheid in de omgeving.

Tegenwoordig is Zahara de la Sierra erg aantrekkelijk voor reizigers. Met name het beroemde feest ‘Corpus Christi’ trekt zeer veel bezoekers. De hotels, vakantiehuisjes en restaurantjes in de omgeving zijn over het wat eenvoudiger dan die je in populaire kustgebieden ziet.

Bezienswaardigheden in Zahara

Er zijn vele interessante bezienswaardigheden in Zahara, zoals de uitkijktoeren: de Torre del Homenaje. Ook het kerkje van Santa María de la Meza is een belangrijke bezienswaardigheid.

Net buiten Zahara de la Sierra staat een oude olijfmolen. Hij is prachtig gerestaureerd en nog steeds in werking. Zeker een bezoek waard!

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken