Skip navigation MENU

Het witte dorp Villamartin

Dit witte dorp, in het noorden van de provincie Cádiz op de ‘Embalse de Bornos (Bornos Reservoir), is gelegen in een gebied waar veel wilde dieren leven. Tevens zijn er veel interessante historische bezienswaardigheden te bewonderen. Het dorp heeft ongeveer 12.000 inwoners.

Bezienswaardigheden Villamartin

Villamartín heeft een aantal historische monumenten zoals de 17de-eeuwse Iglesia de las Angustias, de Casas-Palacio de los Topete y de los Rios en de Parroquia de Santa Maria de las Virtudes.

Het Plaza de la Ayuntamiento heeft een interessante betegelde fontein en op elke hoek staan een paar zeer hoge palmbomen. De bakstenen bankjes rond deze bomen hebben een Portugese stijl van blauwe en witte keramische tegels waarop lokale scenes afgebeeld staan.
Vanaf het plein kunt u lopend naar de Calle de la Subida de la Iglesia.

Iglesia de Nuestra Señora de las Virtudes

Het huidige gebouw bestaat uit verschillende secties. De oorspronkelijke 16e-eeuwse kerk was Mudejar-gotiek en bestaat uit 3 beuken die van elkaar gescheiden worden door bogen en pijlers. De toren, waar u ook de ingang kunt vinden, is samengesteld uit twee delen en wordt ondersteund door gecanneleerde Ionische zuilen. Deze werd halverwege de 16e eeuw ontworpen door Hernan Ruiz II. Het transept en het koor in renaissance-stijl dateren uit de late 16e eeuw.