Skip navigation MENU

Het witte dorp Vejer de la Frontera

Wanneer u over de N340 Costa de la Luz kustweg komt is het de moeite waard om tijd te maken voor een wandeling rond Vejer. Dit klassieke witte dorp op de heuveltop is zeker een bezoek waard. Het ligt ongeveer 10 kilometer landinwaarts, hoog boven de steile kloof van de rivier de Barbate.

Waarom een vakantie naar Vejer de la Frontera?

vejer de la frontera - andalusieDe mooiste route naar het dorp is vanaf een plek op de bodem van het ravijn genaamd La Barca de Vejer. Vanaf hier kunt u een steile weg omhoog nemen en komt u uiteindelijk terecht op het prachtige Plaza de Espana, ongetwijfeld een van de mooiste dorpspleinen in Spanje. Het plein, dat in de schaduw van grote palmbomen ligt, heeft een prachtige oude fontein met traditionele keramische Andalusische kikkers. Eventueel kunt u uw auto ook op het plein parkeren of langs de weg die richting het plein loopt.

Wat kun je er doen?

Vanaf het plein kunt u door de boog (Arco de la Villa) de oude ommuurde stad binnengaan. Deze prachtige stad met zijn rustige straatjes kronkelend door een wirwar van geheime hoekjes, is een magische plek om verborgen patio’s en prachtige huizen te verkennen. Er is nauwelijks een stuk plastic of een spoor van de 20ste eeuw te vinden. Zelfs de vuilnisbakken lijken zorgvuldig te zijn ontworpen om het oog te behagen.

Het dorp is officieel uitgeroepen tot een historisch artistiek monument van nationaal belang.