Skip navigation MENU

Vakantie Grazalema

Grazalema is een levendig dorpje in Andalusië met ruim 2.000 inwoners. In de zomer is er een enorme toestroom van toeristen die het park willen bezoeken. De steile, geplaveide straten van Grazalema zijn prachtig onderhouden en worden omzoomd door witgekalkte huizen.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Het witte dorpje is gelegen in een vallei, op 800 meter hoogte in de Sierra del Endrinal. Het mooie bergdorpje wordt overschaduwd door de prachtige top: de Peñón Grande.

Grazalema is populaire uitvalsbasis voor bezoekers van het park ‘Sierra de Grazalema’.

vakantie-grazalema

 

Sierra de Grazalema

Het park bij Grazalema is een groot, beschermd gebied met bergen van kalksteen. De kalkstenen toppen zijn zo’n 1500 meter hoog. Ze houden veel wolken uit de Atlantische oceaan tegen en daardoor valt er in dit gebied ontzettend veel regen. De natuur is schitterend en er groeien zeldzame bomen, zoals de Spaanse spar.

Bezienswaardigheden

In het hart van het witte dorp ligt een aantrekkelijk dorpsplein: het Plaza de España. Aan dit plein liggen de 18e-eeuwse kerk van La Aurora, het stadhuis en de parochiekerk, de Iglesia de la Encarnación. Op een kleine afstand van het plein ligt een oud klooster.

Geschiedenis

Het dorp werd opgericht in de tijd van de Moorse overheersing. De kolonisten ontdekten dat de bergen erg veel lijken op de toppen van hun thuisland. Daarom introduceerden zijn het hoeden van schapen op de groene bergweides. Dit vormde de start van de wol- en textielproductie in het dorp.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken