Skip navigation MENU

Het witte dorp Torre Alhaquime

Het mooie witte dorp Torre Alhaquime is gelegen in de Sierra de Cadiz. Door de Islamitische overheersers ziet het dorp er nog steeds Noord-Afrikaans uit. De naam Torre Alhamique is afgeleid van het arabische woord ’Al Hakin’, wat ‘de wijze’ betekent.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

De stad is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en liefhebbers van paardrijden.

torre-alhaquimo

Geschiedenis van Torre Alhaquime

Het dorpje ligt precies op de grens van het vroegere Islamitische en Christelijke rijk. Dit leidde ertoe dat het stadje vaak van machthebber wisselde. Uiteindelijk werd Torre Alhaquime veroverd door Marques de Cadiz in 1485. Later kwam de nederzetting in handen van de familie Rivera. Tenslotte kwam het dorp in handen van het hertogdom van Alcala de los Gazules.

Torre Alhaquime speelde een belangrijke rol in de strijd tegen de Franse troepen tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in de 19e eeuw. Veel rovers en bandieten voerden er een guerilla strijd. Een van de meest bekende van deze bandieten was de beruchte El Tempranillo.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Bezienswaardigheden

De parochiekerk is Nuestra Señora de la Antigua, en dateert uit de 18e eeuw. Een ander hoogtepunt van de stad is het kasteel bij de begraafplaats.
Belangrijke festivals zijn de Romeria de San Juan (22-24 juni), het carnaval in februari en Goede Vrijdag en Pasen.