Skip navigation MENU

Setenil de las Bodegas

Het witte dorp Setenil de las Bodegas is vernoemd naar de bloeiende wijngaarden in de regio. Setenil is waarschijnlijk uniek onder de witte dorpen van Andalusie: de meeste dorpen zijn gebouwd op hoge rotsen, maar dit dorp is ontstaan uit een grottenstelsel ten noord-westen van Ronda.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken
setenil-de-las-bodegas

 

Geschiedenis van Setenil de las Bodegas

De nederzetting wordt al zeer lang bewoond, waarschijnlijk al ver voor de 12e eeuw. De meeste harde bewijzen zijn echter gewist door latere bewoners.

Het huidige Setenil ontstond in 1484, relatief laat in de christelijke Reconquista, toen de christelijke legers de Moorse overheersers verdreven haden. Het kostte de christenen vijftien dagen om de Moren te verdrijven uit de castillo, het kasteel bovenaan de stad. De naam van de stad wordt is afgeleid van de Romeinse Latijnse uitdrukking “septem nihil”, “zeven keer nee”. De volledige naam Setenil de las Bodegas dateert uit de 15e eeuw, toen de nieuwe, christelijke heersers een agrarische basis legden voor de verbouw van olijven, amandelen en druiven. De eerste twee nog steeds floreren nog steeds prima op de heuvels en de daken van Setenil, maar de wijnhandel werd weggevaagd door een phylloxera insectenvraat in het jaar 1860.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

De bars en restaurants van Setenil zijn erg populair. Vooral in het weekend is de sfeer erg levendig.

Tip: Het verwoeste Moorse kasteel is een prachtige bezienswaardigheid.