Skip navigation MENU

Gaucin

Gaucin is een charmant, wit bergdorp (pueblo blanco), op slechts een half uur rijden van de Costa del Sol. De naam van het dorp is afgeleid van het Arabische woord guazan (sterke rots) .

gaucinGaucin is een spectaculair bergdorpje met een prachtig uitzicht op Gibraltar en Noord-Afrika . Het dorp is de toegangspoort tot de Serranía de Ronda, waar je vooral in de hersft kunt genieten van een innemend kleurenpalet. De omgeving van Gaucin is internationaal bekend onder kunstenaars.

De stad heeft een bevolking van minder dan 2000 inwoners. De smalle middeleeuwse straatjes en hoge, smalle huizen zijn schilderachtig verdeeld over twee heuvels. Hoog boven de diepe Genal vallei ligt Gaucin aan de voet van de berg Sierra del Hacho. Het dorp ligt op 626 meter boven de zeespiegel.

Geschiedenis van Gaucin

Gaucin heeft een boeiende, tumultueuze geschiedenis. Vanwege de strategische ligging tussen de bergen en de zee is het meermalen een strijdtoneel geweest. Het was ooit een Romeinse nederzetting met een schitterende kasteel genaamd Castillo del Aguila. Het werd gebouwd door de romeinen en later uitgebreid door de moren. Het uitzicht vanaf het kasteel over het omringende landschap en in de verte de zee, is prachtig .