Skip navigation MENU

Het witte dorp Frigiliana

Slechts zeven kilometer ten noorden van Nerja ligt het karakteristieke witte dorp Frigiliana, hoog op een bergkam en met een spectaculair panoramisch uitzicht op de zee.

Frigiliana-Spanje

 

Waarom naar Frigiliana in Spanje?

Frigiliana is niet alleen uitgeroepen tot het mooiste dorp van Andalusië door de Spaanse toeristische dienst maar is ook belangrijk vanuit een historisch perspectief. El Fuerte, de heuvel die boven het dorp uittorent , was het toneel van de laatste bloedige nederlaag van de Moren van La Axarquia tijdens hun opstand in 1569. De heuvel wordt bekroond door de schaarse resten van het verwoeste fort van waaruit een aantal Moren zich naar beneden wierpen om te voorkomen dat ze werden gedood of gevangen werden genomen door de Spanjaarden. Er wordt gezegd dat de botten en verroeste wapens uit deze strijd nog steeds te vinden zijn onder het struikgewas op El Fuerte.

Het dorp is een wirwar van smalle straatjes met witgekalkte huizen met smeedijzeren balkons met bakken vol prachtige rode geraniums. Kleine pleinen bieden schaduwrijke zitplaatsen terwijl de bars in dorp populair zijn bij bezoekers die hier komen om de lokaal geproduceerde wijn te proeven. Er zijn ook een aantal interessante winkels met aardewerk en keramiek en decoratieve platen met een onderscheidend Arabisch design.

U kunt Frigiliana in Spanje het beste te voet verkennen. Vanuit Nerja rijden er verschillende bussen per dag naar het dorp of u kunt uw auto achterlaten op de parkeerplaats onderaan de heuvel. Hoewel het dorp een toeristische trekpleister is, is het gelukkig nog niet bezweken aan de eisen van het massatoerisme in de vorm van talloze souvenirswinkels en dure bars.