Skip navigation MENU

Het witte dorp Espera

Het witte dorp Espera ligt in de Sierra de Cadiz, in de buurt van Arcos de la Fontera. Om het dorp ligt zo’n 400 hectare natuurgebied: Het Reserva Natural del Complejo Endorréico de Espera. Dit natuurgebied bestaat uit drie meren en is beroemd om de bijzondere, zeldzame watervogels. Daarnaast komt je er ook prachtige trekvogels tegen, zoals flamingo’s en ooievaars.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Carissa Aurelia en Esoerilla

espera-andalusieNet als veel andere steden in dit gebied, heeft Espera een lange en rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Vandaar de twee Romeinse ruïnes nabij Espera: Carissa Aurelia en Esperilla. Carissa is gelegen op 7 km van het dorp, en was oorspronkelijk een Romeinse stad genaamd Urcia; het bevat een begraafplaats met meer dan 100 graven, waaronder grotten en diverse grafmonumenten. Esperilla is dichter bij Espera, op slechts 1 km afstand. Je vindt hier de resten van huizen, stadsmuren en opslagtanks.

Reistip: Vanaf Espera kun je wandelen naar de Romeinse ruïnes van Carissa Aurelia en het natuurreservaat.

Één van de bekendere lokale feesten is  ‘Santo Cristo de la Antigua’, waarbij de patroonheilige van de stad van het kasteel naar de kerk wordt gedragen. Ook carnaval wordt gevierd in het dorp.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken