Skip navigation MENU

Ontdek het witte dorpje Benaocaz

Benaocaz  is beroemd om zijn groenten en het overvloedige water. Het dorpje is gelegen op 1950 meter; hoog genoeg voor sneeuw. Dit witte dorpje is gelegen in het  Parque Natural de Grazalema.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Geschiedenis van Benaocaz

Benaocaz  heeft een lange geschiedenis. Zo werd er door de Romeinen een drie kilometer lange weg aangelegd om van Benaocaz naar het naburige Ubrique te komen. Verder bewijs van het verleden van het dorpje is het bovenste deel van de stad: Barrio Nazari. Hier vind je nog steeds resten uit het Moorse verleden. Als je meer wilt weten over de geschiedenis, dan kun je goed terecht in het stadsmuseum Ecomuseo Histórico de Benaocaz.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Ermitas San Blas, Del Calvario, de parochiekerk van San Pedro en het stadhuis.

Reistip: Net buiten het dorp ligt de ruïne van de burcht ‘Castillo de Tavizna’.

Het gebied rond het witte dorpje is ideaal om te wandelen. Met name het beroemde pad ‘Salto del Cabrero’ is schitterend. Het voert je langs 80 meter hoge, steile rotswanden. Met een beetje geluk zie je er arenden en gieren. Een ander leuk uitje is het beklimmen  de Monte Taillo. Vanaf deze top heb je een spectaculair uitzicht op de Sierra de Cadiz.

Van 12 tot 15 augustus vind de ‘Suelta del Toro del Cuerda’ plaats, een feest dat dateert uit de 15e eeuw. Het feest is ter ere van de patroonheiligen van de nederzetting.