Skip navigation MENU

Het witte dorp Algodonales

Dit mooie, pittoreske dorpje is gelegen in de bergen van de provincie Cádiz. Het is gelegen op 113 kilometer van de stad Cádiz en staat bekend om zijn school voor deltavliegen en om de productie van Spaanse gitaren.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Geschiedenis van Algodonales

De Romeinen lieten veel ruïnes achter. Niet alleen is de oude stadsmuur nog intact, maar archeologen hebben ook reservoirs voor regenwater ontdekt, die gebouwd zijn door de Romeinen.

Na de Romeinen kwamen de Arabieren. De moorse invoed is nog steeds zeer duidelijk aanwezig in Algodonales.

Algodonales is een dorp dat veel natuurliefhebbers trekt. Het ligt in de uitlopers van de Sierra de Líjar , direct aan de rand van het park van Grazalema. De rivier Guadalete doorkruist de stad en het omringende landschap. Dit levert heel mooie flora en fauna op.

Algodonales biedt accommodaties in alle vormen en maten: hotels, bed and breakfasts en vakantiewoningen.

In Algodonales zijn de omstandigheden perfect voor deltavliegen. Er komen daarom veel liefhebbers uit de regio om de sport te beoefenen of om het te leren. In 2001 werden de wereldkampioenschappen deltavliegen gehouden.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Bezienswaardigheden Algodonales

In de stad van Algodonales vind je de Santa Ana kerk, een van de meest bijzondere monumenten. Het combineert een verscheidenheid aan architectonische stijlen tot een geheel eigen stel.

De Jesús Nazarener Hermitage is ook een belangrijk historisch gebouw; dit is waar processies en bedevaarten beginnen.

Ook is er een fabriek in Algodonales waar gitaren geproduceerd worden.