Skip navigation MENU

De witte dorpen van Andalusië

In Andalusië ligt een aantal van de mooiste dorpjes van Spanje. Ze zijn perfect wit met rode en bruine pannendaken, smalle, kronkelende, geplaveide straten en sierlijke kerken bovenop kliffen en kloven. Dit zijn de beroemde witte dorpen van Andalusië, of Pueblos Blancos. De steden liggen het noordelijke deel van de provincies Cádiz en Málaga in het zuiden van Spanje, vooral binnen het park Sierra de Grazalema.

LeestipDe witte dorpjes route

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Kenmerkend voor Andalusië zijn de witte dorpen tussen de olijfgroene heuvels. De dorpjes van Andalusië zijn zo wit geworden door al het kalk dat de bewoners op de muren plakten. De kalk heeft zich in de loop der tijd stevig gehecht aan muurtjes. De rode dakpannen steken hier mooi tegen af en de smalle straatjes maken de bijzondere sfeer in de witte dorpen compleet! Enkele bekende witte dorpen in Andalusië zijn Caucin, Alora, Jimena de la Frontera, Trevelez en Luque.

In het Spaans heten de witte dorpen ‘pueblos blancos’.

Oude tradities

De kleurrijke inwoners van de dorpjes zijn erg traditioneel. Ze houden de eeuwenoude tradities van hun voorouders in stand ondanks al het toerisme. Hoewel veel witte dorpjes verwesterd zijn, hebben ze gelukkig hun authentieke sfeer behouden. Vooral in het noorden van Andalusië merk je dat goed.

De dorpjes zijn ooit gesticht als grensvesting. Daarom eindigen de namen van veel witte dorpen op ‘de la frontera’, wat ‘langs de grens’ betekent.

Boek je rondreis langs de witte dorpen van Andalusië!Direct boeken

Witte dorpen