Skip navigation MENU

Vakantiebestemmingen Andalusië

plattegrond - andalusie

Het populaire beeld van Spanje als een land van stierengevechten, flamenco, sherry en kasteelruïnes is afkomstig van Andalusië, de meest zuidelijke provincie van Spanje. De Zuid-Spaanse provincie bevat vele toeristische bestemmingen, van steden en provincies tot natuurgebieden en stranden. Lees het onderstaande overzicht met de mooiste vakantiebestemmingen in Andalusië!

Vakantiebestemmingen Andalusië

Niet alleen de steden zijn zeer populaire vakantiebestemmingen in Andalusie, ook het binnenland is zeer de moeite waard. Andalusië heeft prachtige stadjes als Ubeda, Baeza, Osuna en het prachtige Ronda.

Beleef Andalusië met een flydrive!Vergelijk reizen

Andalusië heeft ook prachtige bergketens, met de Sierra Nevada als hoogtepunt. Je kunt hier heerlijk skiën in maart en dan op dezelfde dag naar de Middellandse zee rijden om te zwemmen. Als je meer van wandelen houdt kun je goed terecht in Las Alpujarras. In dit prachtige gebied kun je heerlijk trekken.

Aan de kust van Andalusië kun je heerlijk zonnen. De Costa del Sol is de beroemdste kuststrook van Spanje en misschien zelfs van heel Europa.

Steden van Andalusië

Alles over Sevilla, Granada, Cordoba, Malaga en andere steden. Lees verder.

Provincies

Andalusië is verdeeld in provincies met elk een eigen hoofdstad. Lees meer.

Witte dorpen

Andalusië is het thuis van vele witte dorpen, of ‘pueblos blancos’. Meer informatie.