Skip navigation MENU

Rondreis Sevilla

Een rondreis Sevilla brengt je naar de onweerstaanbare hoofdstad van Andalusië.

Sevilla heeft prachtige monumentale bezienswaardigheden, zoals de Giralda toren, een enorme gotische kathedraal en het fantastische Alcázar. Iets minder bekende hoogtepunten zijn het prachtige museum der kunsten en een nabijgelegen Romeinse ruïne: Itálica.

Boek direct je fly drive Sevilla!Direct boeken

Binnenstad van Sevilla

De oude binnenstad van Sevilla, ligt aan de oever van de Guadalquivir. Middenin het centrum staan drie grote monumenten: de Giralda toren, de kathedraal en het Alcázar met de krappe straatjes van de Barrio Santa Cruz. Ten westen van de Barrio ligt de belangrijkste winkelstraat en het commerciële hart van Sevilla: El Centro. Interessante bezienswaardigheden zijn de Plaza Nueva en Plaza Duque de la Victoria.

Lord Byron: “Sevilla is een aangename stad, beroemd om de sinaasappelen en vrouwen.”plaza_de_espana-Sevilla

Rond de universiteit en de Plaza de España bevindt zich een groot park met  unieke gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1926, waarin de Spaanstalige landen van Zuid-Amerika worden gepresenteerd worden. Je kunt ook een wandeling maken door de charmante wijk Santa Cruz.

Fly drive Sevilla tip: Plan minimaal twee dagen in voor een bezoek aan Sevilla.

Sevilla in vogelvlucht

Sevilla ligt aan de oevers van de Guadalquivir en is één van de grootste historische centra in Europa. Het heeft de minaret van La Giralda, een kathedraal (een van de grootste in het Christendom) en het Alcázar Paleis. Verder bevat Sevilla culturele schatten als de Casa de Pilatos, Torre del Oro, het stadhuis, Archief van Indië, het Museum voor Schone Kunsten en vele kloosters , parochiekerken en paleizen.

Guadalquivir, Sevilla

Volgens de legende werd Sevilla gesticht door Hercules en de oorsprong ervan zou verbonden zijn met de Tartessische beschaving. Sevilla werd Hispalis genoemd door de Romeinen en Isbiliya was de naam die de moren eraan gaven. Het hoogtepunt in haar geschiedenis was 1492, toen Columbus Amerika ontdekte.

Fotogalerij Sevilla

Fly drive Sevilla aanbevelingen

Er zijn veel reismogelijkheden naar en in Sevilla. Om daarbij te helpen volgen hieronder onze aanbevelingen voor je fly drive Sevilla.

kras

Kras reizen

Kras reizen heeft diverse flydrives naar Sevilla, waarbij de autohuur bij de prijs inbegrepen. De reisprogramma’s van Kras brengen je niet alleen langs Sevilla, maar ook naar andere delen van Andalusië, zoals de Costa del Sol. Kras reizen is aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds.

Direct bekijken

Plattegrond van Sevilla