Skip navigation MENU

Vakanties naar Ronda

Ronda-AndalusieDit witte dorpje is prachtig gelegen in de bergen. De strategische ligging maakte Ronda een grote stad, die vaak werd bevochten. Door de stad loopt een grote kloof, El Tago. Centraal in de stad is de Puente Nuevo brug, gebouwd in de achttiende eeuw, die de verbinding vormt tussen de oude en de nieuwe stad. Het uitzicht is adembenemend. In de stad zijn de best bewaarde middeleeuwse Moorse baden.

Andere hoogtepunten zijn de Plaza de Toros, het huis van Don Bosco, een modern Andalusische paleis gebouwd in de oude binnenstad van Ronda en de kathedraal van Santa Maria la Mayor, een van de belangrijkste kerken van de stad. De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw als een moskee, maar gotische, renaissance en barokke invloeden zijn er ook in te herkennen.

Ontdek het indrukwekkende Ronda met een fly drive!Direct boeken

Ronda, een van de oudste steden van Spanje, staat bekend om zijn spectaculaire ligging en uitzicht. De stad was een bolwerk voor de legendarische Andalusische bandieten, die de bergen bevolkten van de 18e tot begin 20e eeuw. De stad lag veilig op een rots, hoog boven de Rio Guadalevin.

Het meest indrukwekkend aan Ronda is het ravijn (360 meter diep en 210 meter breed), bekend als El Tajo. Het ravijn verdeelt La Ciudad, de oude Moorse stad, van El Mercadillo, de nieuwe stad. Deze ontstond na de christelijke herovering in 1485.

Tourbussen rijden dagelijks af en aan met toeristen uit de kust en in het weekend komen de welvarende sevillanos massaal naar hun tweede huizen hier.

De meest aantrekkelijke benadering naar Ronda is vanuit het zuiden. De kronkelige maar goed onderhouden A376 van San Pedro de Alcántara gaat noordelijk door de bergen van de Serranía de Ronda. Neem de eerste afslag naar Ronda vanaf de A376.

Wanneer u het laagst gelegen deel van de stand inrijdt (bekend als El Barrio), kunt u delen van de oude muren, waaronder de 13e-eeuwse Puerta de Almocobar en de 16e-eeuwse Puerta de Carlos V poorten, zien. De weg klimt omhoog langs de Iglesia del Espíritu Santo (Kerk van de Heilige Geest) tot in het hart van de stad.