Skip navigation MENU

Alcazaba van Malaga

Alcazaba van Malaga

Alcazaba is de naam van een koninklijk fort in Malaga. Het werd gebouwd door de Hammudid dynastie aan het begin van de 11e eeuw.

Het Alcazaba van Malaga is de best bewaarde citadel van Spanje. Grenzend aan de ingang van het Alcazaba zijn ruïnes van een Romeins theater dateert uit de 1e eeuw voor Christus. De Moren hebben de Romeinse materialen verwerkt in het Alcazaba.

Het Alcazaba van Málaga is gebouwd op een heuvel in het centrum van de stad, met uitzicht op de haven en bestaat uit twee ommuurde behuizingen. In vroeger tijden was het verbonden met de stadsmuren, die een derde verdedigingsmuur vormden.

De buitenplaats heeft een toegangspoort met de naam ‘Puerta de la Bóveda’. De toegangspoort is dubbel uitgevoerd om aanvallen van buitenaf te vertragen.

De route slingert door de tuinen met een aantal prachtige fonteinen en leidt je langs de Puerta de las Columnas (Poort der zuilen). Deze poort is gebouwd met bouwmaterialen uit de Romeinse ruïnes.

De binnenplaats

De binnenplaats is alleen toegankelijk via de Puerta de los Cuartos de Granada, die fungeert als een verdedigingstoren aan de westkant van het paleis. Aan de oostzijde tref je de resten van de Torre del Homenaje.