Skip navigation MENU

Stedentrip Malaga

Eens werd Malaga beschouwd als een armoedige variant van Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Maar tegenwoordig staat Malaga volop in de belangstelling. In de eerste plaats omdat Malaga de officieuze hoofdstad van de Costa del Sol is. In de tweede plaats vanwege de vele bijzondere musea, zoals het Picasso museum. Malaga heeft met meer dan 30 musea zelfs de meeste musea van Andalusië!

Ontdek Malaga met een stedentrip! Vergelijk reizen

Het klimaat van Malaga is heerlijk. De hete zomerdagen worden gekenmerkt door een koel briesje van de Middellandse zee. Het weer in Malaga is daarom beter uit te houden dan in de andere steden van Andalusië, want die liggen meer landinwaarts.

kustlijn van malaga

Kustlijn van Malaga

Waarom een stedentrip naar Malaga ?

In het Mediterrane Malaga zijn zelfs de winters warm. De bergketens in het binnenland zijn absoluut een bezoek waard. En de witte dorpjes hebben een zeer aantrekkelijke architectuur, verpakt in een romantische sfeer.

Geschiedenis van Malaga

De geschiedenis van deze provincie heeft plaatsgevonden tussen de zee en de bergen. De hoofdstad was een kroonstuk van de economische en culturele bloei aan de westelijke Middellandse Zee. De stad die bekend staat als Malaka werd door de Feniciërs werd omgevormd tot een welvarend commercieel centrum. Na de islamitische invasie in de 8e eeuw werd Malaga Arabisch en onderdeel van het Nasrid koninkrijk in Granada.

De stad huisvestte vroeger de grootste beschavingen van de Middellandse Zee, zoals de Feniciërs, Grieken en Romeinen. Dankzij de strategische ligging van de haven was Malaga een belangrijke locatie op de handelsroutes.

Als je van plan bent om Malaga te bezoeken, neem dan minstens een dag om de stad te bezoeken.

Malaga is rijk aan cultuur, moderniteit en historische monumenten. Het is een kosmopolitische stad, de hoofdstad van de Costa del Sol en met een geschiedenis die teruggaat tot de Fenicische tijd. Malaga werd uiteindelijk veroverd door de Katholieke Koningen in 1487, met de onvoltooide kathedraal ‘La Manquita’ als getuige.

malaga andalusie

Landschap van Malaga

De kosmopolitische provincie Málaga heeft meer dan 160 kilometer aan zandstranden langs de Middellandse zee. De provincie Malaga heeft veel gevestigde toeristische resorts, maar ook gebieden met ongerepte natuur die gelukkig onaangetast zijn gebleven. De stranden in zowel het oostelijke als het westelijke deel van de provincie maken deel uit van de immens populaire Costa del Sol. Deze combinatie maakt het gebied uitermate geschikt voor een fly drive Malaga of een zonvakantie.

 

Bezienswaardigheden Malaga

 • Als je van voetbal houdt, bezoek dan een wedstrijd van FC Malaga in het Rosaleda Stadion.
 • De Malaga Fair is één van de grootste jaarlijkse evenementen van Malaga. Het evenement duurt ongeveer een week en wordt halverwege augustus georganiseerd.
 • Overige bezienswaardigheden:
  • Kasteel Gibralfaro en het Romeinse theater ernaast
  • De Alcazaba
  • De kathedraal van Málaga
  • Malaga’s haven en het winkelcentrum in ‘Muelle 1’
  • Plaza de la Merced
  • Het Picasso Museum
  • Het CAC Malaga (museum voor moderne kunst)