Skip navigation MENU

Fly drive Granada

Wil je er snel even tussenuit? Boek dan een fly drive Granada! Granada bereik je het snelst door het vliegtuig naar Malaga te nemen. Een retourtje heb je al vanaf € 75 per persoon. Vanaf het vliegveld is het zo’n anderhalf uur rijden naar het centrum van Granada.

Boek direct je fly drive GranadaOntdek Granada

In Granada wonen zo’n 230.000 mensen, dus een grote stad is het niet. Maar het heeft wel een fantastische ligging tussen bergen en het strand en het heeft een indrukwekkende geschiedenis. Tijdens een fly drive Granada valt er dus genoeg te beleven.

Geschiedenis van Granada: Het Alhambra

Granada is dé plek waar de turbulente geschiedenis van Andalusië voortleeft. Zeven eeuwen lang was dit gebied het strijdtoneel van Islamitische heersers en Christelijke koningen. Die geschiedenis komt samen in de trekpleister van Granada: het Alhambra.

Tot 1492 was Granada de hoofdstad van Islamitisch Spanje, met als absoluut hoogtepunt het Alhambra, de plek waar de Moorse koningen woonden. Het middeleeuwse complex bestaat uit schitterende paleizen en gigantische tuinen die werden beschermd door enorme forten.

Bestel vooraf je kaarten voor het Alhambra, want het kan er bijzonder druk zijn. Iedere dag wordt er een beperkt aantal tickets vrijgegeven voor bezoekers. Een kaartje kost 13 euro.

Granada en Alhambra

De totale lengte van de route die je door het Alhambra kunt lopen is 3,5 kilometer. Enkele hoogtepunten: Het oude fort dat de stad moest beschermen. De ruines bieden een spectaculair uitzicht over Granada. Een ander hoogtepunt is de Generalife, een schitterend aangelegde tuin die bij het zomerpaleis van de sultan hoorde. Via de Generalife loop je naar de parel van het Alhambra: de Nasrid Paleizen. Deze drie paleizen waren de trots van de Moorse koningen. Ze staan dan ook bol van de Islamitische kunst. In 1492 was het gedaan met de sultans, want toen veroverden de katholieke koningen Granada en dus ook het Alhambra. Gelukkig is het Alhambra intact gebleven bij deze machtswisseling.

Boek je droomvakantie naar GranadaOntdek Granada

Granada is één van de weinige Spaanse steden waar je nog een gratis tapas hapje bij je drankje krijgt. Overal in de stad kun je terecht voor heerlijke tapas.

In Granada vind je veel moderne hotels, maar het is leuker om in iets authentieks te slapen. Dat hoeft niet zoveel te kosten, zeker buiten het hoogseizoen zijn de prijzen naar Nederlandse maatstaven schappelijk. Een tweepersoonskamer heb je rond de € 65 per nacht. Veel oudere hotels bevinden zich op toplocaties in de stad.

Wintersporten bij Granada

Op slechts drie kwartier rijden van Granada liggen de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada. Er ligt in de wintermaanden meer dan genoeg sneeuw om te kunnen wintersporten! De Sierra Nevada is het meest zuidelijke skigebied van Europa en je vindt er het hoogste punt van Spanje. Het gebied telt zo’n 80 pistes, die samen een totale lengte van 84 kilometer hebben. Een skipas kost € 36 per dag en je kunt er een ski uitrusting huren vanaf € 20.

Boek direct je fly drive GranadaOntdek Granada