Skip navigation MENU

Vakantie Cordoba

Cordoba is een must-see! Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, macht en prestige van Cordoba komt tot uitdrukking in de wereldberoemde moskee de Mezquita; in die tijd op Mekka na de grootste moskee ter wereld. Elke moslimheerser bouwde een stuk aan de moskee, dus het bleef groeien.

cordoba

Na de herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers in het midden van de moskee een kathedraal, meer dan tweemaal zo hoog als de moskee. Het omliggende gebied staat bekend als de oude ‘Joodse wijk’; de thuisbasis van verbazingwekkende pleinen, smalle straatjes en oude huizen.

Ontdek de romantiek van Cordoba met een fly driveDirect boeken

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waarvan gezegd kan worden dat het de hoofdstad is geweest van een Romeinse provincie (Hispania Ulterior), de hoofdstad van een Arabische staat (Al-Andalus) en een kalifaat. Dergelijke pracht is voelbaar in de intellectuele rijkdom van deze stad, die de geboorte heeft gezien van figuren als Seneca, Averroes en Maimonides. De historische wijk van Cordoba is een prachtig netwerk van kleine straatjes, steegjes, pleintjes en witgekalkte binnenplaatsen rond de Mezquita, die de stad prominente plaats in de islamitische wereld tijdens de middeleeuwen weerspiegelt.

Cordoba heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst, cultuur en vrije tijd, dankzij een groot aantal culturele evenementen die hier worden georganiseerd: Flamenco festivals, concerten, ballet en andere activiteiten