Skip navigation MENU

Op vakantie naar Cadiz, de oudste stad ter wereld

Cadiz is de oudste stad van europa. Sommigen beweren zelfs dat Cadiz de oudste, continu bewoonde stad ter wereld is.

Boek je droomvakantie naar CádizOntdek Cádiz

De prachtige stad Cadiz dankt haar naam aan de Feniciërs, die het in 1100 voor Christus stichten onder de naam ‘Gadir’. De stad is altijd bewoont geweest en bood huisvesting aan grootheden als Hannibal en Julius Caesar. Ook was Cadiz de thuisbasis van de Spaanse vloot en diende het ooit als vertrektpunt van Christoffer Columbus.

Cadiz-Andalusie

In de 18e eeuw verzandde de rivier Guadalquivir. Dat gaf Cadiz een monopoliepositie in de wereldhandel waardoor het de rijkste havenstad van Europa werd. In deze ‘gouden periode’ zijn de bekendste gebouwen van Cadiz gebouwd, waaronder de kathedraal. In vergelijking met andere steden als Sevilla en Granada is Cadiz niet toeristisch.

Boek je droomvakantie naar CádizOntdek Cádiz

In de 18e eeuw, toen de Guadalquivir verzandde, is Cádiz gemonopoliseerd in de wereldhandel en werd het de rijkste haven in West-Europa. De meeste gebouwen, waaronder de kathedraal, zijn gebouwd in een deel met goud en zilver uit deze periode. De oude stad doet Afrikaans aan en heeft een cluster van smalle straatjes die uitkomen op gezellige pleintjes. Spanjaarden komen hier in februari om te genieten van het carnaval, maar over het algemeen is het niet erg toeristisch.