Skip navigation MENU

Steden van Andalusië

Ontdek de mooiste steden van Andalusië

Iedere regio in Andalusië heeft z’n eigen hoofdstad. Het zijn stuk voor stuk pareltjes met een indrukwekkende architectuur en een culturele rijkdom die simpelweg niet teleur kan stellen. Wat de steden van Andalusië zo bijzonder maakt, is de mix van verschillende beschavingen die hun stempel hebben gedrukt op Andalusië.

steden andalusie

Lees meer over de populairste steden van Andalusië: Antequera, Sevilla, Granada, Cordoba, Cadiz, Ecija, Nerja, Malaga, Osuna en Ronda.

Plan een stedentrip in Zuid-Spanje!Stedentrips

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad en grootste stad van Andalusië. Kunsttermen als ‘Carmen’, ‘Don Juan’ en ‘ Figaros huwelijk’ zijn allemaal verbonden aan deze bruisende metropool . Sevilla is de stad van de flamenco, de beroemde Heilige Week en de Feria. Lees verder over Sevilla, het hart van de flamenco, de hoofdstad en grootste stad van Andalusie.

Córdoba

steden van andalusieCórdoba is de voormalige hoofdstad van het Arabische Kalifaat. Het is een smeltkroes van drie culturen en dat wordt bewezen door de moskee van Cordoba en de oude Joodse wijk. Meer over Cordoba, de hoofdstad van een islamitisch kalifaat in de Middeleeuwen.

Granada

Granada mag je simpelweg niet missen. In Granada huist het Alhambra een weergaloos paleizencomplex. Een andere bezienswaardigheid is het oude Arabische deel van de stad, de ‘Albaicín’. Meer over Granada, de thuisbasis van het prachtige Alhambra Paleis.

Cadiz

Cadiz is de oudste stad van Europa. Vroeger was het een belangrijke haven waarmee Europa in contact stond met de nieuwe wereld. In Cadiz vind je een indrukwekkende kathedraal en vele musea. Lees verder over Cadiz, de oudste stad van Europa!

Malaga

Malaga is een oude havenstad waar veel handel werd bedreven. Het is de geboorteplaats van Pablo Picasso. Malaga is beroemd om haar milde klimaat. Ben je er in de week voor Pasen? Bezoek dan de Heilige Week processies. Lees meer over Malaga, de grootste havenstad aan de Costa del Sol.

Overige steden in Andalusië

  • Almeria – Veel middeleeuwse overblijfselen en burchten
  • Huelva – Een havenstad met de oudste voetbalclub van Spanje
  • Jaen – ’s Werelds hoofdstad van de olijfolie en een bloeiende culturele toeristische bestemming
  • Marbella – Rijke badplaats aan de Costa del Sol
Ontdek de mooiste steden van Andalusië!Stedentrips

Kaart van Andalusie