Skip navigation MENU

Zonvakanties aan de Costa del Sol

zonvakantie-andalusie-spanjeDe Costa del Sol is een 150 kilometer lange kustlijn van de provincie Málaga en is één van Spanje’s populairste zonbestemmingen. De Costa del Sol heeft brede stranden met mooi, goudkleurig zand en een mild klimaat. Je kunt er het hele jaar door genieten van zon en strand, heerlijk dineren en genieten van de vele terrasjes.

Het is een van de meest populaire reisbestemmingen in heel Europa. En dit is niet verwonderlijk: de vele kilometers zandstrand, het heerlijke klimaat en de 3000 zonuren per jaar maken de costa de sol de ideale locatie voor een zonvakantie in Spanje. Tel daarbij op de milde mediterrane zee, de uitgebreide sport- en recreatiefaciliteiten, de ontspannen sfeer en de uitstekende keuken: Een vakantie in de Costa del Sol zal je niet teleurstellen. Aan de Costa del Sol vind je de grootste concentratie van golfbanen in Europa vinden. Vandaar de bijnaam ‘Costa del Golf’.

De Costa del Sol strekt zich uit over 300 kilometer vanaf de Straat van Gibraltar naar het oosten tot aan de provincie Granada, waar het grenst aan de Costa Tropical. Het overgrote deel van de Costa del Sol behoort tot de provincie Malaga. In de stad Malaga is een belangrijke luchthaven die vaak wordt aangevlogen vanuit Schiphol.

Wat biedt de Costa del Sol?

Costa del Sol

Stranden

Het gebied is beroemd om de honderden stranden en de stille, verborgen baaien die worden afgewisseld met trendy beachclubs.

Golf

Een van de meest populaire bezigheden op de Costa del Sol is golf: Er zijn meer dan 50 golfbanen in de omgeving , met prachtige locaties op bergen en kliffen, die een spectaculair uitzicht bieden over het gevarieerde landschap en de zee.

Nationale parken

Minder bekend , maar zeker een bezoek waard , zijn de vele prachtige nationale parken in de buurt van de Costa del Sol. Je kunt er heerlijk wandelen , spelonken bezoeken, zwemmen, quadrijden, paardrijden en meer.

Nachtleven

Als je van het nachtleven houdt, dan ben je in Costa del Sol op je plaats. Er is een enorme keuze aan bars en clubs langs de kust , vooral bij Marbella en Puerto Banus, variërend van discofeesten tot chique en verfijnde gelegenheden.

Oostelijke en westelijke Costa del Sol

De Costa del Sol kan worden onderverdeeld in twee secties , met de stad Malaga in het centrum. De oostelijke Costa del Sol is relatief kort en strekt zich uit tussen Malaga en de stad Nerja.

De westelijke Costa del Sol is het deel van de kust dat zich zuidwaarts richting Gibraltar buigt , en omvat belangrijke badplaatsen als Fuengirola , Torremolinos en Benalmadena. Dit deel van de Costa del Sol heeft een zeer internationale uitstraling , met bezoekers en bewoners uit de hele wereld .Het oostelijk deel van de Costa del Sol is daarentegen minder toeristisch.