Skip navigation MENU

Zonvakanties aan de Costa de la Luz

De Costa de la Luz (“Kust van het Licht”) is gelegen in het zuidwesten van Andalusië in de provincies Huelva en Cadiz langs de Atlantische Oceaan. Het gebied heeft zijn naam te danken aan het felle zonlicht dat wordt gereflecteerd door de brede en heldere zandstranden.

De Costa de la Luz is onaangetast door het massatoerisme en veel locaties zijn daarom nog steeds authentiek. Er zijn ook verschillende natuurgebieden langs de kust, met inbegrip van Doñana, het grootste nationale park in Spanje.

De Costa de la Luz wordt getypeerd door stranden met kristalhelder water en eindeloze duinen met het fijnste zand. Op verschillende plaatsen zijn er goed uitgeruste toeristische resorts met jachthavens, golfbanen en een breed scala aan entertainment.

costa-de-la-luz

Geschiedenis Costa de la Luz

Op veel plaatsen zijn er de overblijfselen van de lange en rijke geschiedenis van deze kust. Costa de la Luz is in het verleden overheerst door verschillende beschavingen, zoals de Tartessos, Feniciërs, Grieken, Romeinen, de Moren en de “Reconquista”. Door haar strategische ligging en zijn minerale rijkdommen, was Costa de la Luz vele malen een strijdtoneel.

De natuurlijke rijkdommen worden nog steeds bereid in de keuken van deze regio: groenten en fruit groeien uitzonderlijk goed hier. Ook specialiteiten als vis en zeevruchten, rauwe ham en heerlijke wijnen behoren tot de rijke cuisine van Costa de la Luz.

Waterportvakantie Costa de la Luz

De Costa de la Luz is, dankzij de frisse wind en het milde klimaat, ideaal voor watersport, zoals zeilen, surfen en paragliding.

De belangrijkste badplaatsen in de provincie zijn de stranden van Huelva: Isla Canela, Isla Cristina, Islantilla, La Antilla, Cartaya Stranden; El Rompido en Nuevo Portil, Punta Umbria en Matalascañas, dat grenst aan het Nationale Park Doñana.

De stranden van de Costa de la Luz zijn groter en omringd door door duinen en pijnbomen. Dit deel van de Spaanse kustlijn heeft niet de hoogbouw zoals je die in andere gebieden ziet. De temperaturen zijn iets milder en de vaak sterke Atlantische winden en golven zijn geliefd bij windsurfers en surfers.

Costa de La LuzDe machtige rotskliffen en inhammen vind je vooral in het oosten in de buurt van Barbate en rond de Straat van Gibraltar.

De Costa de La Luz wordt wordt vaak verdeeld in twee secties. Costa de la Luz (Huelva Provincie) dat zich uitstrekt van de Portugese grens aan het Doñana-park en de rivier de Guadalquivir. Costa de la Luz (Cadiz) ligt tussen de rivier Guadalquivir en Tarifa aan de monding van de Middellandse zee. Om van de ene sectie naar het andere te komen moet je een tocht maken via de stad Sevilla.