Skip navigation MENU

Zonnen aan de Costa Almeria

De Golf van Almeria, vaak aangeduid als de “Costa de Almeria”, is een 217 km lange kustlijn in de provincie Almeria in het zuidoosten van Andalusië, tussen de provincies Granada en Murcia.

Dit schilderachtige kust is zeer gevarieerd. Je vindt er lange zandstranden en kleine baaien, droge woestijnlandschappen en groene oases, groente- en fruitplantages, bossen en fenomenale bergketens.

De zon schijnt meer dan 3000 uur per jaar in Costa de Almeria en de hemel is meestal onbewolkt en helder. Het klimaat is subtropisch, mediterraan, warm en droog. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur is 18/19 º C en in de winter is de temperatuur van het water warmer dan de luchttemperatuur. Dit maakt dat Costa de Almeria een aantrekkelijke toeristische bestemming voor ieder jaargetijde!

De dramatische woestijnlandschappen van Almeria zijn ook door de filmindustrie ontdekt. Westerns als “Indiana Jones”, “Conan the Barbarian” en “The Last Crusade” van Steven Spielberg zijn hier bijvoorbeeld opgenomen.

Resorts aan Costa Almeria

Langs de kust van Costa de Almeria zijn tal van ongerepte stranden en dunbevolkte landschappen. Alleen in bepaalde resorts vind je veel toerisme. Deze resorts werden voorzichtig opgericht in de prachtige omgeving van Costa de Almeria, waardoor het authentieke karakter van de regio bewaard is gebleven. Bekende resorts zijn: Adra, Almerimar, Roquetas de Mar, Aguadulce, El Toyo en Vera.

Natuurgebieden van Costa de Almeria

Cabo de Gata – Nijar. Dit natuurgebied ligt op slechts 20 minuten van de hoofdstad en heeft één van de mooiste kusten van de hele Middellandse Zee. Hier vind je ongerepte stranden van duinen en zoutpannen, slechts omringd door een paar vissersdorpjes. Het kristalheldere water maakt dit gebied ideaal voor duikers. Ook de flora en fauna is een bezoek waard. Er leven veel Flamingo’s!

Punta Entinas-Sabinar is een waterrijk gebied waar veel watervogels leven. Dit gebied is gelegen aan het strand tussen El Ejido en Roquetas de Mar.

De “Albuferas de Adra” zijn twee zoutwater lagunes in het midden van een woestijnachtige omgeving. Ze zijn de thuisbasis van meer dan 140 beschermde diersoorten, die je kunt bewonderen vanuit verschillende observatoria.

Het woestijnlandschap “Desierto de Tabernas” is uniek in Europa. Een aantal Wild West films zijn hier opgenomen en in het attractiepark “Mini Hollywood” kun je de originele decors bewonderen.

De romantische bergketen “Sierra Maria – Los Velez” heeft met sneeuw bedekte bergtoppen en dichte bossen. Hier leven vele roofvogels zoals de steenarend en de havik. Het is ook de thuishaven van zeldzame dieren zoals wilde katten en vossen.