Skip navigation MENU

Autorondreis Andalusië in 8 dagen

Deze route brengt je in 1 week langs alle hoogtepunten van Andalusie, waaronder de grote steden Córdoba, Sevilla en Granada. Degenen met een paar dagen extra kunnen ook nog een bezoek brengen aan Jerez de la Frontera (de hoofdstad van sherry) of de oude havenstad Cádiz.

Dag 1: Córdoba

Cordoba autorondreisRijd naar Córdoba. Vanaf Madrid is het een lange adem, een afstand van 419 km naar het zuiden. Vanuit Madrid volg je de E5 richting Córdoba, waar je je hotelovernachting hebt. Op dag 1 bezoek je eerst de Mezquita van Córdoba. Deze grote moskee dateert uit de 8e eeuw, toen de Moren heersten over deze stad. Dit is een van de grootste attracties van Andalusië, net als het legendarische Alhambra van Granada. Vertrek vervolgens naar het Alcázar de los Reyes Cristianos, een groot kasteel uit de 14e eeuw waar ooit Ferdinand en Isabella woonden. In de middag bezoek je de joodse wijk en maak je een flike rondwandeling. Ten slotte kun je de dag afsluiten bij het oude Palacio Museo de Viana, met zijn prachtige tuinen en patio’s.

Dag 2 en 3 – autorondreis Andalusie

In de ochtend van dag 2 laat je Córdoba achter je en vervolg je je autorondreis over de NIV / E5 richting Sevilla, de hoofdstad van Andalusië (afstand van 143km). Check in een hotel voor 2 nachten.

De twee belangrijkste bezienswaardigheden van Sevilla zijn de wereldberoemde kathedraal en de Giralda-toren en het Alcázar. De kathedraal van Sevilla is één van de grootste ter wereld.
Inclusief een beklimming van de toren heb je minstens 2 uur nodig om deze legendarische kathedraal te bezichtigen. Tussen de middag kun je ontspannen bij de Patio de los Naranjos. Na een typisch Andalusische lunch in een taverne kun je verder naar het koninklijke Alcázar. ’s Avonds kun je in Sevilla heerlijk genieten van de vele tapasbarretjes.

In de ochtend van dag 3 begin je met een wandeling door de oude, smalle straatjes van de Barrio de Santa Cruz. Dit Joodse getto werd gerestaureerd in het begin van de 20e eeuw. Neem minimaal twee ur de tijd om dit te bezichtigen.

Gebruik een lunch in een van de tavernes, voordat je in de middag een bezoek brengt aan Museo Provincial de Bellas Artes de Sevilla.

Tip: Breng in Sevilla een bezoek aan een flamenco voorstelling.

Dag 4: Jerez de la Frontera

Op de 4e dag van je autorondreis door Andalusie vervolg je de route over de NIV / E5. Rijd 87 km naar het zuiden tot de afslag van Jerez de la Frontera, het middelpunt van de sherry. Check in bij een hotel en bezoek vervolgens één van de vele bodega’s (wijnkelders). De beste zijn Sandeman, Pedro Domecq, en González.

In Jerez de la Frontera zijn ook vaak voorstellingen met paarden. Deze zijn absoluut een bezoek waard. ’s Avonds kun je genieten van heerlijke tapas hapjes en uiteraard: sherry.

Dag 5: De oude haven van Cádiz

Start je dag opnieuw met een autorit over de NIV / E5. Rijd 32 km door naar Cádiz, waar je kunt inchecken bij je hotel. Er zijn hier geen grote attracties, met uitzondering van de schitterende promenades. Na de lunch kun je een bezoek brengen aan de kathedraal van Cadiz en El Oratorio de la Santa Cueva, dat werd gebouwd in 1789. De rest van de middag kan worden gebruikt voor een wandeling door de oude binnenstad van Cadiz.

Dagen 6 & 7: Granada en het Alhambra

Het einde van de autorondreis door Andalusië nadert. Op dag 6 verlaat je Cádiz voor de langste rit van de week: 372 km van Cádiz, over de E5 langs de Costa del Sol, tot aan de kustplaats Motril. Vanaf dit punt kun je verder over de N323 / E902 richting Granada. De lange rit neemt een fors deel van dag 6 in beslag. Daarom is het beter om het Alhambra en de Generalife tuinen door te schuiven naar dag 7.

Na het inchecken kun je een bezoek brengen aan de kathedraal van Granada en de Capilla Real.

Sta in de ochtend van dag 7 vroeg op en reis naar het Alhambra, de grootste en meest legendarische bezienswaardigheid van Andalusië. Lees meer over het Alhambra.

Sluit je autorondreis door Andalusie af met een rit naar het vliegveld van Malaga.