Skip navigation MENU

Wat kun je doen in Andalusië?

Andalusië is klein genoeg om in één rondreis te bezichtigen, maar kies wel van tevoren enkele steden, kusten en natuurgebieden uit voor een bezoek.

De provincies van Andalusië dragen dezelfde naam als hun hoofdsteden. Elke provinciehoofdstad heeft zijn eigen cultuur en charmes. De belangrijkste is Sevilla, de uitbundige hoofdstad van Andalusië. Dit is de bakermat van alle Spaanse cliches. Je vindt er prachtige oude wijken (barrios), grote christelijke en moorse monumenten, mooie musea en prachtige festivals. De tweede stad van Andalusië is Granada met het Alhambra paleis, terwijl Córdoba met de prachtige Mezquita ook een zeer goede keuze is.

wat kun je doen in andalusie

Kustlijn van Malaga

De kuststad Málaga heeft een prachtig Moors fort en een mooi museum gevuld met kunstwerken van de beroemde Picasso. Verder langs de zee vind je Cádiz, één van de meest sfeervolle steden van het zuiden. Andalusië heeft ook een aantal kleinere steden die niet de aandacht krijgen die ze verdienen, zoals Huelva, Jaen en Almería.

Ga je meer landinwaarts dan vind je vooral kleine stadjes en witte dorpjes. Elk plaatsje heeft weer zijn eigen bijzonderheden. Baeza en Ubeda in Jaén zijn schatkamers van architectuur uit de Renaissance, terwijl Ronda en de witte dorpjes in het westen zeer schilderachtige uitzichten opleveren.

Natuur van Andalusië

Andalusië is meer dan alleen cultuur. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld met zoveel natuurlijke schoonheid in zo’n klein gebied. De 400 km lange Río Guadalquivir doorkruist en bevloeit Andalusië. Het levert de prachtige moerassen van de Coto de Doñana op. Dit is het grootste wildreservaat van Europa. In het noorden vind je er de hoge besneeuwde toppen van de Sierra Nevada, terwijl je 30 kilometer naar het zuiden kunt genieten van de zonovergoten stranden.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen