Skip navigation MENU

Cultuurreis door Andalusië

Onderstaande route leidt je langs de culturele hoogtepunten van Andalusie. Deze tocht is vanwege alle culturele rijkdom van Andalusie te verdelen over een periode van 10 of meer dagen.

Je Andalusie cultuurreis  voert je langs de kustlijn van de stad Malaga naar de zuidwestelijke stranden richting San Pedro. Vervolgens trekt je landinwaarts via hoge bergpassen naar het pittoreske stadje Ronda.

Vervolgens kun je overnachten in Algodonales, nabij de Sierra de Cadiz, om vervolgens je weg te vervolgen over de zuidoostelijke vlakten richting Jerez.

cultuurreis andalusie

Jerez is de thuisbasis van sherry, flamenco en vurige raspaarden. Vanuit Jerez vertrek je over de snelweg in de richting van Sevilla. Vergeet niet om de tapas te proeven en breng in ieder geval een bezoek aan de Giralda!

Vanuit de Andalusische hoofdstad Sevilla, vervolg je de cultuurreis richting Cordoba, in het noord-oosten. Neem vervolgens de provinciale weg naar Antequera, met zijn Romeinse ruïnes en prehistorische hunebedden.

Vanuit Antequara rijd je richting het oosten naar Granada, waar je het Alhambra kunt bezoeken. Vervolgens rijd je naar de laatste stopplaats van je Andalusie cultuurreis: Motril nabij de Costa Tropical.

Tenslotte sluit je je cultuurreis Andalusie af met een prachtige rit naar het westelijk gelegen Malaga.