Skip navigation MENU

Routes door Andalusië

Voorbeeld route Andalusie

autoroutes-andalusieAndalusie is op veel verschillende manieren te verkennen. Op deze pagina vind je een reisroute voorbeeld die je langs de hoogtepunten van Andalusie leidt.

  1. Málaga. Malaga is makkelijk aan te vliegen en daarom ligt het voor de hand om hier te beginnen. Vergeet niet om de stad zelf te verkennen voordat je aan de rondreis begint, want Malaga is een prachtige stad.
  2. Ronda. Ronda is schrijlings gelegen op een torenhoge kloof. Dit stadje is het bekendste witte dorp van Andalusie.
  3. Sevilla. In Sevilla komen alle kenmerken van Andalusie samen. Je vindt er een prachtige kathedraal, het Moorse Alcázar en een sfeervolle oude wijk .
  4. Córdoba. Cordobo is een must-see. Het herbergt één van ’s werelds grootste Moorse gebouwen, de Mezquita.
  5. Baeza en Úbeda. Baeza en Ubeda zijn twee architectonische juwelen uit de Renaissance.
  6. Natuurpark Cazorla. In Cazorla vind je een prachtig scala aan wilde dieren, ruige bergen, kloven en beboste valleien.
  7. Granada. De historische stad Granada is een van de meest boeiende bezienswaardigheden van Spanje. Het is het thuis van het Alhambra.
  8. Almuñecar. De belangrijkste badplaats aan de Costa Tropical heeft prachtige stranden en tal van plaatsen om te eten, drinken en te dansen.

Bovenstaande kun je in 8 tot 10 dagen afleggen. Maar het is beter om de tijd te nemen voor de meeste excursies. 14 dagen is daarom een reëlere tijdspanne.

rondreis andalusie