Skip navigation MENU

Semana Santa

Semana Santa

Strikt genomen is Semana Santa een religieus feest; het is namelijk een feest dat gevierd wordt in de week voor Pasen. Maar in werkelijkheid is het niet meer dan drinkfestijn, met volle bars en café’s. Bijzonder is dat hele families met elkaar Semana Santa vieren, van grootouders tot baby’s.

Semana Santa is een aaneenschakeling van processies van de kerk, gevolgd door uitgebreide praalwagens met zeventiende-eeuwse afbeeldingen van Maria of Jezus Christus. Al maanden van tevoren oefenen bands hun vurige flamenco zang.

Nazareno kleding

Nazareno CapiroteSevilla heeft diverse winkels dat zich hebben toegelegd op de verkoop van Nazareno gewaden, waaronder sandalen en Capirote. Veel van deze winkels zijn te vinden op de Calle Alcaiceria de la Loza. De kegelvormige Capirote wordt gemaakt terwijl je wacht!

Gedurende de Semana Santa verlaten processies de kerkgebouwen en kronkelen de hele dag door de stad. Op de ochtend van Goede Vrijdag is de climax van Semana Santa, want dan verlaat de stoet de kerken om 12 uur ’s nachts en krioelen ze de hele nacht door Sevilla. Het hoogtepunt van Semana Santa is de aankomst bij de kathedraal van Sevilla in de vroege uren van de ochtend.

De laatste ronde van de officiële route loopt van La Campana naar Calle Sierpes, de kathedraal, de Giralda en het bisschoppelijk paleis. Dit is een goede plek om de processies te bewonderen. Langs de bekendste pleinen worden tribunes gebouwd.

Tip: Bestel kaarten voor de tribunes vooraf, zodat je een goede plek bemachtigt!