Skip navigation MENU

Grotwoningen in Andalusie

Grotwoningen AndalusieGrotwoningen in Andalusie zijn erg in trek bij toeristen. De meeste grotwoningen zijn verre van sober; sommige zijn zelfs uitgebouwd tot een mooie chalet.

Overnachten in een grotwoning wordt steeds populairder. Je vindt grotwoningen overal in Andalusie, van Guadix tot Galera en in heel het Altiplano gebied. Ook bij huizenkopers zijn de prachtige uitgehouwen woningen in trek.

Sinds de 8e eeuw zijn er al grotbewoners geweest . In meer recente tijden werden de grotwoningen in Andalusie gebruikt door de inheemse boerengemeenschappen met hun gezinnen en hun vee. Met de komst van het toerisme in de jaren 1950 en 1960, kwam er eenmassale uittocht van het platteland naar de kustgebieden op gang.

Vandaag de dag voelen vooral Noord-Europeanen zich aangetrokken tot de grotwoningen, omdat je er kunt ontstnappen aan de drukke resorts.

De 21e-eeuwse Andalusische grotwoning is verrassend goed uitgerust en van alle gemakken voorzien. Naast de nodige water-en elektriciteitsvoorzieningen, hebben de meeste grotwoningen een telefoon en internetaansluiting. Sommige grotwoningen hebben zelfs een jacuzzi of zwembad.