Skip navigation MENU

Ecotoerisme

De officiële definitie van ecotoerisme is afkomstig van de World Conservation Union (IUCN): ‘ecotoerisme is milieuverantwoord bezoek aan relatief ongestoorde natuurgebieden , om te genieten van de natuur en de bijbehorende culturele bezienswaardigheden. Doel is de instandhouding van het erfgoed en het laag houden van de impact van het toerisme.

Ecotoerisme AndalusieIn Andalusië vind je een interessante mix van conventionele en alternatieve vormen van toerisme. Met name het ecotoerisme wordt steeds populairder.

Ecotoerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Andalusië. ANDECO , een internationale organisatie voor Ecotoerisme in Andalusië , is werkzaam sinds 1999 en stimuleert ondernemers tot eco-vriendelijk en duurzaam toerisme. Organisaties als ANDECO zijn erop gericht om toerisme te gebruiken als een middel voor meer vrede , begrip en gelijkheid in de wereld.

Terwijl het woord ” ecotoerisme ” doet denken aan het milieu en de bevordering van belangrijke maatschappelijke waarden is het ook een integraal onderdeel van de hele toeristische industrie eromheen. Ecotoerisme is erop gericht om toeristen en reizigers de lokale cultuur te laten respecteren en om eerlijke handelspraktijken te ondersteunen.