Skip navigation MENU

Gazpacho recept

Gazpacho receptGazpacho is een typisch Andalusisch streekgerecht. Hieronder volgen de benodigdheden en bereiding.

Ingrediënten voor Gazpacho

  • 1/2 kg wit brood
  • 3 eieren
  • 1,5 l water
  • 1 dl olijfolie
  • Citroensap
  • Zout

Bereiding Gazpacho

Snijd het brood in dunne plakjes en leg ze in een pan. Voeg water en zout toe. Zet de pan op het vuur en voeg het eiwit toe als het kookt. Doe een deksel op de pan en zet het vuur lager. Laat het geheel pruttelen zonder dat het aan de kook raakt.

Maak daarnaast de eidooiers klaar met een beetje zout en enkele druppels citroensap. Voeg beetje bij beetje olijfolie toe om de mayonaise te maken. Voeg tenslotte water van de soep toe zodat het niet schift wanneer het bij de rest wordt toegevoegd.

Gazpacho of gazpachuelo kan warm of koud gegeten worden.

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Gazpacho
Publicatie datum
Voorbereiding
Kooktijd
Bereidingstijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)