Skip navigation MENU

Alboronia

alboronia recept
Alboronía is een aubergine stoofpot uit Andalusie. Lees hieronder hoe je Alboronía bereidt voor vier personen.

Ingrediënten voor Alboronía

  • 1/2 kg aubergines
  • 1/2 kg groene paprika
  • 1/2 kg tomaten
  • 250 g pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 dl olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • zout

Bereiding Alboronía

Schil de aubergine en de pompoen en snijd ze in hapklare porties. Was en halveer de paprika’s en snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Schilt de tomaat en ui en pers ze fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de paprika en ui. Wanneer ze goudbruin van kleur zijn voeg je de tomaat toe. Roerbak vervolgens de aubergines en de pompoen toe, voeg kruiden toe en doe de paprika in de pan. Roer het geheel rond en besprenkel het met azijn. Dek de pan af en laat het geheel langzaam garen.

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Alboronia
Publicatie datum
Voorbereiding
Kooktijd
Bereidingstijd
Gemiddelde waardering
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)