Skip navigation MENU

Top 10 bezienswaardigheden Andalusië

Andalusië heeft een zeer rijke geschiedenis; het is zeven eeuwen lang overheersd door de Moren en zij hebben hun sporen nagelaten in de architectuur van Andalusie. Columbus zeilde vanuit Andalusie naar de Nieuwe Wereld en de natuurlijke wonderen van Andalusië talloos: Van zeldzame vogels tot bijzondere landbouwproducten. De redactie van Rondreis Andalusie heeft voor u een top 10 bezienswaardigheden van Andalusië voor u samengesteld.

  1. Het Alhambra is een adembenemend Moors paleis met uitzicht op de stad Granada. Binnen dit UNESCO Werelderfgoed monument, vindt u prachtige patio’s, historische fonteinen en prachtig ingerichte zalen.
  2. De Mezquita is een moskee in een kathedraal. Toen dit UNESCO monument gebouwd werd, was het de grootste islamitische tempel ter wereld. Zijn opvallende gestreepte bogen zijn het legendarische symbool van Cordoba.
  3. Twee UNESCO monumenten van Sevilla staan ook op deze lijst: De kathedraal met het Giralda en het Alcazar. Deze gebouwen kennen gotische, barokke, mudejar en islamische bouwstijlen. De kathedraal is de grootste ter wereld.
  4. Het Alcazaba van Almeria is een typische, ommuurde Moorse vesting, gelegen bovenop een heuvel boven de havenstad die bewaakt moest worden.
  5. Christopher Columbus vertrok op zijn ontdekkingsreizen naar de Nieuwe Wereld nabij de stad Huelva. Hier kunt u replica’s van zijn schepen zien.
  6. De stad Malaga staat bekend als de museum-hoofdstad van Andalusië, met bijzondere wijncollecties, auto’s, meubels en schilderijen van Picasso.
  7. Een van Spanje’s meest spectaculair gelegen Paradors bevindt zich in Jaen, in een 12e-eeuws kasteel op een heuvel met uitzicht op de stad en de beroemde olijfgaarden.
  8. Enkele van de mooiste stranden in Andalusië vindt u in Cadiz, Costa de la Luz. Deze stranden hebben palmbomen, goudkleurig zand en verborgen rotsachtige inhammen.
  9. Europa’s belangrijkste moerasland heet Doñana Nationaal Park. Het is de thuisbasis van vele zeldzame vogels, evenals de met uitsterven bedreigde Iberische lynx.
  10. Liefhebbers van sherry kunnen genieten van de vele bodega rondleidingen in Jerez de la Frontera.