Skip navigation MENU

Autoverhuur Andalusië

De grote internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren in de meeste Andalusische steden en op de grote luchthavens, zoals de luchthaven van Malaga. Maar de kleinere lokale autoverhuurders zijn vaak minder duur. Je kunt op luchthavens worden benaderd door vertegenwoordigers van lokale autoverhuurbedrijven. Wanneer je gaat autorijden in Andalusië is het raadzaam om vooraf een huurauto te reserveren, vooral tijdens drukke perioden. Heb je je keuze al gemaakt? Boek je huurauto direct bij Car del Mar of Holiday Cars:

auto huren andalusie

Tarieven vergelijken

Nergens in Europa worden zoveel auto’s verhuurd als in Spanje en een flinke percentage daarvan vindt plaats in Andalusië. Autoverhuur in Andalusie is de goedkoopste van Europa als gevolg van de sterke concurrentie.

Bij het vergelijken van prijzen, controleer dan of deze prijzen inclusief of exclusief verzekeringen en belastingen zijn. Een standaard verzekering dekt meestal niet de eerste 250 euro van enige schade. Controleer ook de verzekering voor jonge bestuurders onder de 25 jaar.

Het beleid met betrekking tot betaling van brandstof varieert – controleer de kleine lettertjes. De meeste verhuurders leveren een auto met een volle, halfvolle of lege tank en vragen u om de auto in dezelfde staat weer terug te brengen. Anderen rekenen voor een volle tank en crediteren dit bedrag niet wanneer de auto met een volle tank weer wordt teruggebracht.

Het wordt vaak verboden om de auto mee te nemen naar Portugal of Frankrijk en het wordt vrijwel zeker verboden om de auto mee te nemen naar Marokko.

Om een auto te huren in Spanje moet u beschikken over een geldig rijbewijs (een kopie is niet aanvaardbaar). Als meer dan een persoon de auto zal gaan besturen dan worden de namen van alle chauffeurs opgenomen in de huurovereenkomst.

Tip: controleer de huurauto op beschadigingen

Lees het contract

Het beleid ten aanzien van de betaling voor benzine varieert – controleer de kleine lettertjes. De meeste autoverhuur bedrijven geven auto’s met een volle, halfvolle of lege tank en vragen u om de auto terug te keren met dezelfde hoeveelheid. Anders betaald u voor een volle tank of krijgt u geen vergoeding als de auto niet hetzelfde terugkomt.

Het is vaak verboden om de auto mee te nemen naar Portugal of Frankrijk en het is vrijwel altijd verboden om de auto mee te nemen naar Marokko.
Het huren van een auto in Spanje vereist een geldig rijbewijs (een kopie is niet aanvaardbaar). Als er meer dan een persoon zal rijden, moeten alle bestuurders met naam worden opgenomen in de huurovereenkomst.

Controleer op schade

Ten slotte is het verstandig om de auto vooraf te controleren op beschadigingen, eventueel een opname met een digitale camera te maken als u onzeker bent, en kleine beschadigingen officieel te laten registeren op het contract. Alle (huur) auto’s zijn wettelijk verplicht om twee gevarendriehoeken te hebben in de bagageruimte en twee gele vesten in het dashboardkastje. Controleer vooraf of deze inderdaad aanwezig zijn.