Skip navigation MENU

ANVR en SGR

Alle reisbureau’s die op deze site vermeld staan zijn aangesloten bij de ANVR, het Algemeen Nederlands verbond van Reisondernemingen. Dit biedt extra garanties voor de reiziger:

  • Deze bedrijven zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds – Dit is een fonds waarmee extra kosten worden gedekt wanneer er een calamiteit voordoet in het vakantieland. Te denken valt aan een natuurramp of maatschappelijke onlusten. Lees meer over het Calamiteitenfonds op http://www.calamiteitenfonds.nl.
  • Daarnaast zijn ze aangesloten bij de SGR, Stichting garantiefonds reisgelden. De SGR staat garant voor vooruitbetaald vakantiegeld. Als je bijvoorbeeld een reis geboekt en betaald hebt bij een reisbureau dat failliet gaat, dan krijg je het reisgeld terug. Lees meer op de website van SGR: http://www.sgr.nl/.
  • Mocht je klachten hebben over een reisbureau, dan kun je die voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen. Website: http://www.degeschillencommissie.nl/home

Tip: Lees meer over de ANVR Reisvoorwaarden.

Reisadviezen

Voor iedere reisbestemming geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een officieel reisadvies. Het ministerie geeft daarin aan welke gevaren er zijn en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Deze adviezen zijn niet bindend. Kortom, lees voordat je op reis gaat het reisadvies voor Spanje!