Skip navigation MENU

Reisinformatie over Andalusië

Windmolens-andalusieEen rondreis door Andalusie vergt doorgaans de nodige voorbereiding. Daar hoort een goede oriëntatie bij op het gebied, bezienswaardigheden, autoverhuur en meer.

Als u van plan bent om een rondreis Andalusie te maken langs steden als Sevilla, Granada en Córdoba, overweeg dan om een auto te gebruiken. Meer informatie over autoverhuur in Andalusie.

Boek een reis naar het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Reisgeld tip

De gouden regel voor geld op reis is: Bewaar het nooit allemaal op één plek. Als je wordt beroofd of je verliest je spullen, dan ben je echt alles kwijt. Zelfs al ben je van plan om alleen met je bankpas te betalen, doe je er nog goed aan om een kleine hoeveelheid contant geld bij je te houden. Hoe je cash verborgen en gescheiden van andere kostbaarheden.

Hiervoor kun je geldriemen gebruiken, of ritszaksluitingen in de voering van je koffer.

Bankpassen en creditcards

Bel van tevoren naar je bank en vertel waar en wanneer je op vakantie gaat. Anders kan het gebeuren dat ze je bankpas of creditcard blokkeren. Bij veel banken kun je dit online doorgeven

Zorg ervoor dat je het alarmnummer hebt, het internationale nummer van je bank en ook het nummer van de lokale politie.

Houdt altijd een klein beetje contant geld achter de hand. Geldautomaten werken niet altijd in het buitenland.

Houd rekening met extra bankkosten en valutakoersen.

De tochten van Sevilla naar Córdoba, Granada en de Costa del Sol zijn langzaam maar schilderachtig. Een tocht per auto is avontuurlijk, maar toch veilig door goed onderhouden wegen. Het gebied is grotendeels vlak land of licht heuvelachtig.

Met uitzondering van delen van Las Alpujarras, zijn de meeste wegen in dit gebied goed onderhouden. Een rondreis Andalusië per huurauto is een van de leukste manieren om het platteland te verkennen.

Overzicht met praktische informatie en tips voor je rondreis Andalusië:

Vier redenen om voor Andalusië te kiezen

1 La Taha de Pitres, Alpujarras
Deze kleine, mooie dorpen hoog in het Sierra Nevada Nationaal Park zijn een paar uur rijden van Málaga, maar bieden een mooi venster op het andere Andalusië. De dorpen zijn verbonden door oude paden, bekend als Caminos, die een uitstekende uitvalsbasis vormen voor prachtige wandelingen. Bezoek eind september of begin november, zodat je de overvloed aan wilde amandelen, walnoten, kastanjes en vijgen met eigen ogen kunt zien. Mocht je begin november een rondreis Andalusie plannen, zorg er dan voor dat je niet het Fiesta de las Castañas in Mecina Bombarón mist!

2 Vejer de la Frontera
Dit is een prachtige Moorse stad gelegen op een heuvel, 9km van de lege, gouden stranden van de Costa de la Luz. Maak tijdens je rondreis Andalusie tijd vrij voor een wandeling rond de oude geplaveide straatjes of geniet van de heerlijke tapas in een van de vele straatcafes. Drink op het terras van het chique Hotel la Casa del Califa een glas gekoelde lokale sherry en kijk naar Marokko dat twinkelend in de verte ligt. In augustus is het twee weken festival; kleurrijk, met muziek op elke hoek van de straat. Er is weinig toerisme, het klimaat is koel en de inwoners zijn erg vriendelijk.

3 Alhambra de Granada
Dit is een van de mooiste plekken in Spanje, in de vruchtbare Poniente Granadino in het zuiden van Andalusië. Het is niet ver van het vliegveld van Málaga, maar het voelt een miljoen mijl verwijderd van de pubs aan de kust. Er zijn kerken, mooie pleinen, een spectaculaire kloof, een rood Moors fort, een Arabische wijk, winkels met vers voedsel en tientallen cafes en restaurants op loopafstand. De stad is beroemd in heel Spanje om haar thermale baden, met warm therapeutisch water dat omhoog borrelt in de vier thermale baden naast de rivier.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

4 Zufre
Neem tijdens je rondreis Andalusie tijd vrij om de volgende schitterende route te rijden: Start ten noordwesten van Sevilla op de N433 en rijdt door een prachtig landschap; ga via de N435 naar Santa Olalla de Cala en naar het dorp Zufre, dat gelegen is aan de rand van een kloof. Vervolg je rondreis Andalusie naar Aracena en ga tenslotte terug via de Minas de Riotinto (aangegeven vanaf Aracena), die je weer terugbrengt naar Sevilla via de N433.