Skip navigation MENU

Arke

Logo Arke

Dag 1 – Amsterdam – Malaga – Ronda

Reisafstand: 100 kilometer. Je komt aan op de luchthaven van Malaga waar je auto klaar staat. Vervolgens rijd je naar je eerste hotel.

Dag 2 – Ronda

Het Andalusische bergstadje Ronda heeft een prachtige ligging tussen de bergen in het zuiden van Spanje. Tot 1485 was de stad in Moorse handen. De Moorse poort en de Moorse baden getuigen daar nog van. De Oude Stad (een wit dorp) van Ronda is gescheiden van het nieuwere deel door een  indrukwekkende kloof ” El Tajo ” (100 meter diep). In de 18e eeuw werd de brug Puente Nuevo  gebouwd om beide dorpshelften te verbinden.

Dag 3 – Ronda , Jerez de la Frontera

Reisafstand 120 km

De route naar Jerez gaat door een landschap met de mooiste witte dorpen . Je komt ogen en oren tekort. Je overnacht in Jerez de la Frontera.

Dag 4 – Jerez de la Frontera , Sevilla

Reisafstand 120 km

Jerez verschilt in meerdere opzichten van andere Andalusische steden . Het is het centrum van de sherry industrie en een bezoek aan een van de vele bodega´s mag je niet missen. Jerez is ook bekend om de vele barokke kerken en statige herenhuizen. Jerez is een van de weinige plaatsen waar de echte ‘ Canto Jondo ‘ te horen is. Na dit bezoek vertrek je naar de  hoofdstad van Andalusië.

Dag 5 – Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië met meer dan 700.000 inwoners en de op vier na grootste stad van Spanje . Deze stad aan de Guadalquivir heeft unieke gebouwen, pittoreske wijken en prachtige parken.

Dag 6 – Sevilla – Cordoba

Reisafstand 140 km

Vandaag laat je Sevilla achter je en vertrek je naar Cordoba. Carmona is een leuke tussenstop, in het dorp vind je een oude Romeinse begraafplaats. Je overnacht in de buurt van Cordoba.

Dag 7 – Córdoba

Het oude centrum van Cordoba met haar smalle straatjes, prachtige patio’s en witte huizen geven het een echt Moors karakter. De beroemde ‘Mezquita’, een voormalige moskee dateert uit de 8e eeuw. Het is een van de grootste moskeeën buiten het Midden-Oosten en een van de mooiste voorbeelden van de islamitische architectuur. Het unieke gebouw met maar liefst 856 zuilen is absoluut indrukwekkend. Daarna kun je een wandeling maken door de schilderachtige Joodse wijk “La Juderia” met de enige overgebleven synagoge in Andalusië.

Dag 8 – Córdoba – Granada

Vandaag laten je Córdoba achter je en reis je door naar Granada. Je kunt de hele dag genieten van de stad Granada, de oude wijk Albaicín bezoeken of uitgebreid winkelen.

Dag 9 – Granada

Granada is prachtig gelegen aan de voet van de Sierra Nevada. Voor de meeste toeristen in de naam Granada onlosmakelijk verbonden met het Alhambra .

Dag 10 – Granada – Almuñecar

Reisafstand 80 kilometer. Aan de uitlopers van de Sierra Neveda ligt Almuñecar. Hier zul je overnachten. Een interessante tussentop is het dorpje Lanjarón, bekend van het gelijknamige mineraalwater .

Dag 11 – Almuñecar – Malaga

Vandaag breng je de auto terug naar het vliegveld en neem je de terugvlucht naar Nederland .