Skip navigation MENU

Fly drive Malaga

Malaga

De provincie Malaga is gelegen in het zuiden van Spanje aan de Middellandse Zee, tussen de provincies Granada en Cadiz en grenst aan de provincies Cordoba en Sevilla in het noorden.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Waarom een fly drive Malaga?

In het Mediterrane Malaga zijn zelfs de winters warm. De bergketens in het binnenland zijn absoluut een bezoek waard. En de witte dorpjes hebben een zeer aantrekkelijke architectuur, verpakt in een romantische sfeer.

Geschiedenis van Malaga

De geschiedenis van deze provincie heeft plaatsgevonden tussen de zee en de bergen. De hoofdstad was een kroonstuk van de economische en culturele bloei aan de westelijke Middellandse Zee. De stad die bekend staat als Malaka werd door de Feniciërs werd omgevormd tot een welvarend commercieel centrum. Na de islamitische invasie in de 8e eeuw werd Malaga Arabisch en onderdeel van het Nasrid koninkrijk in Granada.

Landschap van Malaga

De kosmopolitische provincie Málaga heeft meer dan 160 kilometer aan zandstranden langs de Middellandse zee. De provincie Malaga heeft veel gevestigde toeristische resorts, maar ook gebieden met ongerepte natuur die gelukkig onaangetast zijn gebleven. De stranden in zowel het oostelijke als het westelijke deel van de provincie maken deel uit van de immens populaire Costa del Sol. Deze combinatie maakt het gebied uitermate geschikt voor een fly drive Malaga of een zonvakantie.

Ook een aanrader is het binnenland, met meer dan 15 officieel beschermde natuurgebieden