Skip navigation MENU

Las Alpujarras

Las Alpujarras is een schitterend bergachtig gebied in Andalusië! Je kunt er wandelen of autorijden over imposante bergen, door prachtige valleien en pittoreske dorpjes met witgekalkte huizen en steile straten. Dit gebied is met name interessant voor reizigers die authentiek Andalusië willen ontdekken met de auto of gewoon van wandelen houden.

Boek een vakantiehuisje in Las AlpujarrasVergelijk reisbureau’s
Alpujarras: wandelen over imposante bergen, prachtige valleien en pittoreske dorpjes.
Granada, Alpujarras

 

Mogelijke uitstapjes vanuit Las Alpujarras:

Granada (ca. 50 km)
Deze koningsstad is een prachtige mix van Moorse en Spaanse invloeden. De bekendste bezienswaardigheid is het middeleeuwse Alhambra, een enorm paleizencomplex. Zelfs na 700 jaar is is het nog zeer indrukwekkend. Daarnaast kun je door het Moorse Albaicín slenteren; een ervaring die je niet mag missen.

Sierra Nevada (ca. 60 km)
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Sierra Nevada; een prachtig wandelgebied met een unieke flora en fauna. Neem dus goede wandelschoenen mee! Andere sportieve activiteiten, zoals mountainbiken en klimmen, zijn hier ook mogelijk.

Nerja (ca. 50 km)
Het is zeer de moeite waard om dit dorpje te bezoeken, vanwege de Cueva de Nerja; een toeristische attractie van formaat. Je kunt een eigen wandeling maken door de gangen van de grootste druipsteengrot ter wereld. In de grotten worden met enige regelmaat theatervoorstellingen uitgevoerd.

De Costa Tropical (ca. 25 km)
Wil je een dag naar een stran? Ook dat is prima mogelijk vanaf Lanjarón. Pak je strandlaken en ga naar een van de resorts langs de Costa Tropical voor een dag van zon, zee en zand. Naast de brede zandstranden en resorts met veel faciliteiten kun je ook kiezen voor beschutte baaien en rotsformaties! Langs de kust zijn er leuke bezienswaardigheden, zoals de kastelen van Salobrena en Almunecar. Leuk detail: Jaarlijks is er meer dan 3000 uren zon aan de kust!

Boek een vakantiehuisje in Las AlpujarrasVergelijk reisbureau’s

Andere leuke excursies:

  • Het karakteristieke dorpje Bubion in de hoge Alpujarras
  • Een wandeling door de bergen van Capiliera
  • De grotwoningen, de kathedraal en de levendige pleinen van Guadix
  • Een wandeling over de markt in Orgiva
  • Het spectaculair gelegen 16e-eeuwse kasteel van Calohorra
  • Tibetaans klooster in Pampaneira