Skip navigation MENU

Ontdek de provincie Granada

De provincie Granada wordt gekenmerkt door extreme verschillen in landschap en klimaat. Dit gaat zelfs zo ver dat het mogelijk is om op één dag te skiën in de bergen en te duiken in de zee. Wanneer je de prachtige stad Granada en het Alhambra hebt bezocht, zijn er nog steeds talloze bezienswaardigheden in de provincie Granada. Zo kun je grotwoningen bezoeken in de woestijn, de hoogste toppen van Spanje beklimmen, of de rijke Moorse geschiedenis bewonderen.

Granada, Alpujarras

De provincie Granada is een toeristische bestemming bij uitstek, want het biedt reizigers de kans om te skiën in de Sierra Nevada, maar ook om de verborgen dorpen in Las Alpujarras te ontdekken.

Granada kent milde, warme zomers en winters die ideaal zijn voor een skivakantie.

De provincie Granada grenst aan de provincies Malaga en Cordoba in het westen, Jaen in het noorden, Almería in het oosten en de Middellandse Zee in het zuiden.

Landschap van Granada

De provincie Granada wordt gekenmerkt door hoogvlaktes die beginnen bij hoge bergtoppen en afdalen tot aan de oevers van de Middellandse Zee. Deze vlakten en de hoogte van het terrein betekenen ervoor dat het klimaat in de winter erg koud is. Dit heeft grote invloed op de vegetatie, landbouw, veeteelt en wilde dieren.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Er zijn drie duidelijk te onderscheiden zones in de provincie Granada: de kust, de rivier en de vlaktes en de bergen. Iedere zone heeft zijn eigen klimaat, geografie en geschiedenis.

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is het op twee na hoogste gebergte van Europa. Je vindt er een desolate, ruige wildernis met sneeuw op de toppen. De Sierra Nevada is tevens Europa’s meest zuidelijke skigebied.

Las Alpujarras

De uitlopers van de Sierra Nevada staan bekend als de Alpujarras, een streek met prachtige witte dorpjes met een kenmerkende Berber-architectuur, mooie valleien en terrasvormige velden. De Alpujarras lenen zich erg goed als wandelgebied, vooral als je van meerdaagse tochten houdt waarbij je overnacht in een tentje.Sommige dorpen in Las Alpujarras zijn absoluut een bezoek waard: Bubión, Capileira, Lanjarón, Órgiva Pampaneira, Travélez, Yegen of Valor.

 

Geschiedenis van Granada

De hele provincie Granada staat vol met architecturele en culture hoogstandjes. De wijk Santa Fe was de basis voor de ontdekking van Amerika door Christopher Columbus, en het is de geboorteplaats van Fuente Vaqueros.