Skip navigation MENU

Provincie Cordoba

Cordoba is een provincie die bekend staat om de droge witte wijnen, vergelijkbaar met sherry, maar dan fruitiger. Deze wijn wordt voornamelijk geproduceerd uit de Pedro Ximenez druif. De wijn-en olijfgaarden zijn een karakteristiek kenmerk van het de provincie, met name ten zuiden van Cordoba.

Cordoba

Het platteland van de provincie Cordoba is zeer divers; van glooiende vlaktes rond de stad Cordoba tot het de scherpe pieken van bergen in het noorden en westen. Verspreid over de provincie zijn vele ongerepte witte dorpjes met barokke kerken, Moorse kastelen en pittoreske binnenplaatsen.

De stad Córdoba

Córdoba, de hoofdstad van het islamitische Spanje, is de belangrijkste stad van de Andalusische provincie Cordoba. De rivier de Guadalquivir doorkruist deze provincie van oost naar west en biedt irrigatie voor een brede vlakte waar granen, wijnstokken en olijfbomen groeien.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Naar het noorden toe wordt het landschap steeds wilder, tot aan de toppen van de Sierra Morena, met dichte bossen en een overvloed aan wild voor de jacht. In het zuiden stijgt het land geleidelijk tot aan de bergen van Subbética.

Het bergachtige landschap is de thuisbasis van een gevarieerde fauna. De provincie Córdoba, met vele overblijfselen van Iberische, Romeinse en islamitische overheersingen, is rijk aan tradities.

Landschap van Cordoba

Het land van de provincie Cordoba varieert tussen olijfbomen en wijngaarden die worden omringd door de zijrivieren van de Guadalquivir rivier. Deze rivier scheidt de provincie in twee delen: Het berggebied van de Sierra Morena en het vlakke landschap van de Guadalquivir.

Gastronomie in Cordoba

De keuken van Cordoba, een typisch voorbeeld van gebieden in het binnenland, bevat ingrediënten zoals wild, lokaal geproduceerd vlees en een overvloed aan fruit en groenten.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Olijfolie en de uitstekende lokale wijn zijn de perfecte begeleiding voor de heerlijke lokale gerechten. De gazpacho en salmorejo (dikke gazpacho gemaakt met brood) zijn heerlijke gerechten voor de zomer. De restaurants in Cordoba hebben vaak ook arabische gerechten op het menu staan, zoals lamsvlees met honing.