Skip navigation MENU

De provincie Cadiz in Andalusië

De provincie Cadiz heeft een aantal waaierige stranden, de mooiste witte dorpen van Andalusië en tevens de beste sherry ter wereld. Daarnaast vind je in Cadiz één van de populairste beschermde natuurgebieden van Spanje: het Sierra de Grazalema Natural Park.

De kustlijn van Cadiz bevat veel vissershavens die werden opgericht door de Feniciërs, Grieken en Romeinen. Vandaag de dag is de kust van Cadiz een mekka voor windsurfers, vogelliefhebbers en iedereen die van eenruige kustlijn houdt. Pluspunt is dat er relatief weinig strandgangers zijn in vergelijking met de Costa del Sol.

Cadiz

De provincie Cadiz is zeer divers en bevat tal van plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, van het platteland rond Jerez de la Frontera tot de dorpen in Campo de Gibraltar. Of je kunt een route nemen langs de witte dorpen nemen en ontspannen aan de kust tussen Tarifa en Sanlúcar de Barrameda.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Tip: Vergeet niet om Cadiz, de hoofdstad van de provincie te bezoeken!

Geografische ligging van Cadiz

Dit is de meest zuidelijke provincie op het Iberische schiereiland. Het ligt op slechts 14 kilometer afstand van Afrika.

Cadiz grenst aan de provincies Sevilla en Huelva in het noorden, de provincie Malaga in het oosten, de Atlantische Oceaan in het zuidoosten, de Middellandse Zee in het zuidwesten en de Straat van Gibraltar in het zuiden.

Geschiedenis van Cadiz

Feniciërs, Grieken en Romeinen bevolkten deze provincie en lieten belangrijke overblijfselen achter van hun aanwezigheid.

Een reeks van historische mijlpalen benadrukken hoe nauw Cadiz verbonden is met de rest van Spanje: in 711 veroverden de moslims Cadiz door de Visigoten te verslaan. De provincie Cadiz is tevens het startpunt van de ontdekkingsreizen van Columbus. Ook de ontdekkingsreis naar de nieuwe wereld startte in Cadiz. In 1812 werd de stad Cadiz drie jaar lang de hoofdstad van Spanje.

Landschap van Cadiz

De 260 kilometer lange Atlantische kustlijn is voorzien van lange stranden met fijn zand, veel van hen onontwikkeld en nog onontdekt door toeristen. De hele kust van Cadiz is onderdeel van de Costa de la Luz.

Tip: Bezoek de wijngaarden van Jerez of volg de route van de witte dorpen!

Gastronomie

De heerlijke gastronomie van Cadiz is een verzameling van de meest smakelijke gerechten van Andalusië. De vangsten van de bergen en de zee, gecombineerd met uitstekende wijnen, zorgen voor een heerlijke culinaire ervaring. De lokale gerechten bevatten een breed scala aan vis en schaaldieren, inclusief de lokale langoustines uit Sanlúcar.