Skip navigation MENU

Provincies Andalusië

Andalusië is onderverdeeld in acht provincies die allemaal een eigen karakter hebben. In het verre westen van Andalusië hebben we de provincie Huelva, die net als alle provincies in Spanje een gelijknamige hoofdstad heeft. De provincie Huelva in Spanje is vrij sterk geïndustrialiseerd en sinds de Romeinse tijd sterk betrokken bij de mijnbouw. Naast Huelva ligt de provincie Sevilla, met de stad Sevilla. Sevilla is één van de mooiste Spaanse steden en vanwege de rivier de Guadalquivir drijft de economie flink aan.

Ontdek de mooiste steden van Andalusië!Vergelijk reizen

In het zuiden van de provincie Sevilla vinden we de provincie Cadiz, liggend een schiereiland en grotendeels omringd door water. De provincie Cadiz heeft de beroemde sherry driehoek gevormd door de steden van Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda. Verder langs de kust kom je uit bij de provincie Malaga, met de gelijknamige stad, de prachtige resorts en de populaire luchthaven. Malaga is meestal het toegangspunt voor miljoenen vakantiegangers op weg naar de Costa del Sol.

Meer landinwaarts en ten noorden van de provincie Malaga komen we uit bij de centrale provincie Cordoba. In de elfde eeuw was de stad Cordoba de belangrijkste van Zuid-Europa, met een bevolking van christenen, joden en moslims die in vredige harmonie met elkaar samen leefden. Naar het oosten van de provincie Cordoba ligt de provincie Jaen, waarschijnlijk één van de minder bekende van de provincies van Andalusie. De stad Jaen heeft een aantal prachtige oude gebouwen zoals de kathedraal, waar bijna tweehonderd jaar aan werd gebouwd.

Ontdek de mooiste steden van Andalusië!Steden Andalusië

Ten zuiden van de provincie Jaen ligt de provincie Granada. In de Sierra Nevada kun je heerlijk skiën, maar als je van cultuur houdt, kun je natuurlijk prima terecht bij het Alhambra. De laatste provincie van Andalusie is de provincie Almeria met prachtige landschappen en natuurgebieden. De stad Almeria is gelegen aan de voet van een bergketen, die werd bekroond met het prachtige Alcazaba, een Arabisch fort gebouwd door de kalief van Cordoba.