Skip navigation MENU

Wandelen naar het Alhambra

Tip: Wandel vanuit Plaza Nueva naar het Alhambra

Met meer dan 2,3 miljoen bezoekers per jaar is het Alhambra de populaire attractie van Spanje. De wandeling naar het Alhambra kan net zo mooi zijn als eromheen lopen. Start dan in de Plaza Nueva en beklim de Cuesta de Gomerez. Je loopt over hellingen met groene iepen die geplant zijn door de hertog van Wellington.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Uiteindelijk bereik je de Puerta de las Granadas (Granaatappelpoort), gebouwd door Carlos V in de Renaissance. Als je oplet zie je drie granaatappels in de opening: de symbolen van Granada.

Pendelbusjes naar het Alhambra

Als je het wat rustiger aan wilt doen, kun je ook één van de pendelbusjes nemen: nummer 30 of 32 rijden vertrekken allebei vanuit het Plaza Nueva. Ze rijden om de paar minuten en het kost € 1,20. Net voorbij de Granaatappelpoort, vertakt het pad naar links richting de Puerta de la Justicia (Poort van Justitie): één van ingangen van de Alhambra. Yusuf bouwde de poort in 1348, de twee bogen van het houtsnijwerk tonen een sleutel. De vijf vingers van de hand vertegenwoordigen de vijf wetten van de Koran.

Met de auto naar het Alhambra

Als je met de auto aankomt, kom je bij de andere kant van het Alhambra aan. Je vindt er een grote parkeerplaats. Eventueel kun je parkeren bij de Calle San Agustín, net ten noorden van de kathedraal en van daar een taxi of bus nemen vanaf het Plaza Nueva.