Skip navigation MENU

Sala de Abencerrajes

Sala de AbencerrajesDe Sala de Abencerrajes is gelegen aan de zuidkant van het Alhambra. De Abencerraje familie steunde de jonge Boabdil in een machtsstrijd tussen hem en zijn eigen vader, de regerende sultan. De legende wil dat de sultan verraders had gedood in deze kamer, en de roestige vlekken in de fontein zouden het onuitwisbare bloed van de slachtoffers zijn. Maar de veelkleurige tegels op de muren en het grote achthoekige plafond zijn veel meer in het oog springende elementen.

Ontdek het kleurrijke Andalusië! Vergelijk reizen

Sala de los Reyes

In de Sala de los Reyes (Zaal van de Koningen) aan de oostkant van de patio, beelden de beschilderde plafonds de 10 Nasrid emirs uit. De Europese stijl (de kunstenaars waren waarschijnlijk Genuezen) geeft de cross-culturele tendens van de 14e eeuw weer.

Sala de las Dos Hermanas

Aan de noordkant van het Alhambra vind je de Sala de las Dos Hermanas (Zaal van de Twee Zusters). Dit was Zoraya’s verblijfplaats. Het gestuukte plafond heeft een ingewikkeld honingraat patroon. Let op het symmetrisch geplaatste patroon van granaatappels op de muren!